בית ספר יסודי ירוק "כרמים"/אשקלון

תמונות

next-image
previous-image

תוכניות

תוכנית חדשה

מידע נוסף

אשקלון –בית ספר "כרמים" הירוק מתוקשב למדעים ואמנויות

 

 

"עלה גפן" נבחרה כצורתו הארכיטקטוני של ביה"ס בהתייחס לשמה של השכונה.

בית הספר המתוקשב מבוסס על ריכוז מאמצים והעשרת אמצעים לשלבי ההתנסות העצמית. המבנה
כולל גרעין אמצעי ובו חללי למידה ופעילות גדולים מספר מעבדות המדע והטכנולוגיה ואליהן נוספו
חללים לפעילות אמנותית ומוסיקה, חדרי ניסוי והדגמה, חללי התכנסות ומבואות מורחבים לתצוגת
תלמידים בכל התחומים.

שיטת לימוד מיוחדת זו מאפשרת לתלמיד לעבור בין תחנות עבודה שונות וגילאים קרובים (דו-גילי) ובכך להתנסות בגישות פדגוגיות אחרות מהמקובל.

 

הלמידה מתבצעת ב"בתים", הכוללים חלל-למידה משותף ל-2 כיתות דו-גיליות ובסידור משתנה לקבוצות למידה: פרונטלי, פינת מחשב, פינות עבודה וקבוצתי.  חדרי הלימוד נפתחים למסדרונות, ליצירת חללי התכנסות מוגדלים, באופן המאפשר הגדלת שטחי הכיתות.

בקצה כל חלל למידה משותף – תחומה פינת התכנסות קטנה לחלק מהתלמידים. פינה זו משמשת כאמפיתאטרון קטן ומדורג ובו אמצעי הקרנה מיוחדים.

במרכז המבנה חלל משותף וסביבו פונקציות משותפות, כגון: חדרי טכנולוגיה, מרכז משאבים, חדרי אמנות, חדרי מדע ומינהלה.

 

מבנה בית-הספר כולל אולם מרכזי, בסמוך למרכיבים הציבוריים שבו, כגון: מינהלה, סדנאות, מעבדות,

ספריה וכיו"ב.  מאולם זה נשלחים "רחובות" רדיאליים והיקפיים לאגפים השונים. הרחובות מסתיימים

בקצה הרחוק של המבנה. אולם הספורט נבנה בהתאמה לצורתו המיוחדת של ביה"ס.

מיקום "לב הפרויקט" – במרכז הגיאוגרפי, ובו כל המרכיבים המשותפים לאגפים השונים.

יצירת זרועות אוטונומיות לקבוצות-גיל שונות.

גיבוש מבנה שכבתי: כל שכבת-גיל או שכבות דו-גיליות – במקבץ אחד.

הצמדת אולם-הספורט בהמשך הרחוב הפנימי הקושר את בית-הספר למרכיבים קהילתיים.

בנייתו של המבנה תושלם בקיץ 2014.